Gmail Hesap Silme

Gmail Hesap Silme


Gmail Hesap Silme - Gmail hesaba sahip olanlar bir süre sonra hesaplarını silmek isteyebiliyor. Haliyle silmek istedikleri zaman hangi yöntemlere başvuracak olduğu konusunda bir araştırma içerisine giriyor.



Gmail hesap silme ile ilgili olarak başvuracağınız bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri eper ki doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirirseniz o zaman gmail hesap silmelerinizi sorunsuz şekilde yapmaya başlayabilirsiniz.


Gmail Hesap Resimli Hesap Silme 1


Gmail, en çok tercih edilen e-posta sağlayıcısı olurken,  mail adreslerini kullanmak istemeyenler de hesap silme yoluna başvuruyor.

Gmail Hesap Resimli Hesap Silme 2


Gmail Hesap Silme Nasıl Yapılır?


Gmail hesap silmeye başvuracak olan kişilerin bilmesi gereken bazı önem arz eden detaylar bulunmaktadır. Bu detaylar nelerdir diyenler için eğer böyle bir yola başvurursanız hem hesabınızı kullanamaz hem de bir daha gmail kullanıcı adını aynı şekilde alamazsınız. 

Gmail Hesap Resimli Hesap Silme 4



Bu nedenle tüm bunların bilincinde olarak sizlerde gmail hesap silme yapmaya başlamalısınız. Eğer hesap komple silinmesini istiyorsanız o halde hesap silme adımlarını şu şekilde yapmanız gerekiyor:

  • Tarayıcıdan hemen Gmail adresine gelerek oturum açma yapmalısınız.
  • Oturum açma işlemini yaptıktan sonra Gizlilik ve Kişiselleştirme kısmından Verilerinizi ve Kişiselleştirmeyi Yönetin kısmına gelin
  • Bir sonraki izlemeniz gereken adımlardan biri de Veriler ve Gizlilik bölümü olmalıdır. Diğer kısmına tıklayın
  • Diğer kısmına geldiğinizde Gmail hesabı silme tıklayın
  • Gmail Hesabı silme tıklama yaptıktan sonra yeniden e-posta adresiniz ve şifreyle giriş yapmanız gerekir
  • Tüm karşınıza çıkacak uyarıları tek tek kabul ettikten sonra Gmail hesabınızı komple silmiş olursunuz.

Gmail Kalıcı Silinir Mi?


Gmail hesaplarını artık kullanmak istemeyenler Gmail kalıcı silinir mi? diye sorgulayabiliyor. Fakat Gmail hesaplarınızı dilerseniz kalıcı olacak şekilde silmeniz mümkündür.  

Gmail Hesap Resimli Hesap Silme 4


Hatta sadece Gmail hesap ile sınırlı kalmayarak hesaba bağlı olarak kullanmış olduğunuz diğer servisleri de çok rahat bir şekilde silmeniz mümkündür. Burada isteğe bağlı olarak servisleri isterseniz de tüm Google hesapları tamamen kaldırabilirsiniz.


Gmail Hesap Silme Sonrası Hesaplar Ne Zaman Kapanır?


Gmail hesaplarınızla ilgili olarak silme işlemleri yapmış olabilirsiniz. Bu adımları tek tek yerine getirdikten sonra bir diğer merak edilen konulardan biri de Gmail hesap silme ne zaman yapılır olduğu diyebiliriz. 

Gmail hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için 2 gün gerekmektedir. Tabi burada Gmail hesap sahiplerini de ilgilendiren bazı konular olabiliyor. 

Gmail Hesap Resimli Hesap Silme



Bu konular nelerdir diye incelediğimiz zaman 2 gün içerisinde hesaplarına yeniden giriş yapmamaları gerekmektedir. Yalnızca hesap silme adımlarından sonra 2 gün beklemeleri gerekir.

Yorumlar