PTT Kargo Takip

 

PTT Kargo Takip

Resmi kargo firmalarından birisi olan PTT Kargo ülkemizde en kökenli nakliyat kurumlarından birisidir. PTT açılımı Posta ve Telgraf Teşkilatı olup Türkiye’nin ilk kargo ve posta firmasıdır. 


PTT kargo takip yaklaşık 170 yıla yakındır hizmet veren bir devlet kurumudur. Devlete ait şirketler arasında yer alan Posta ve Telgraf Teşkilatı hem yurt içinde hem de yurt dışında kapsamlı bir şekilde hizmet sunmaktadır.


PTT kargo firması 1840 Yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. PTT'nin, tüm dünya ülkelerine gönderimi de mevcuttur. PTT kargo ve posta firması genelde de göndericisinin isteğine göre uçak (havayolu) veya yüzey (kara yolu, deniz yolu gibi) yolu kullanılarak uygun ücretli, güvenli ve kaliteli hizmetler sunmaktadır.


PTT giriş bakımından en çok şubesi bulunan kargo firmasıdır; 82 adet PTT başmüdürlüğü, 1019 merkez şube, 2729 adet alt şubesi ve 506 adet acentesi bulunmaktadır.


PTT Kargo Ücreti


Ülkemizde kargo hizmeti veren firmalardan arasında yer alan firmalardan birisi de PTT’dir. PTT Kargo, geniş bir dağıtım ağına sahip olması bunun yanı sıra PTT iletişim bakımından güvenilir bir marka olması nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. Fakat PTT Kargo fiyatları gönderi türüne, ağırlığına ve teslimat şekline göre değişkenlik gösterir.


Diğer kargo firmalarına nazaran PTT kargo fiyatı bakımından daha uygun bir fiyat belirlemektedir. PTT kargo fiyatları, 2023 yılı kapsamında güncellenmeyip halen eski fiyatlar üzerinden devam etmektedir. Henüz zam gelmeyen bu kargo ücretleri, sunulmakta olan ek hizmetlere göre değişiklik gösterse de ufak bir koli (1 KG'a kadar) 16 TL tutmaktadır.


PTT Kargo Takip No


PTT Kargo takip işlemi resmi web adresi olan http://gonderitakip.ptt.gov.tr/ adresi üzerinden giriş yapılmalıdır. Bu ekran üzerinden gönderinin üzerindeki barkod numarası ile gönderi sorgulaması yapılabilmektedir


PTT yurtiçi barkod sorgulama işlemi de gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden yapılır. PTT kargo gönderi sorgulama ekranına giriş yapmanın ardından 13 haneli barkod numaranızı girilmesi gerekir. Daha sonra da bu sekme üzerinden” Sorgula” butonuna tıklayarak yurtiçi gönderinizin nerede olduğunu öğrenmek gerekir.


PTT kargo barkod NO ile sorgulama işlemi de PTT Kargo canlı takip işleminizi kolay bir şekilde gerçekleştirmek için kargo gönderimi esnasında sizlere verilen belgenin üzerindeki “Kargo Barkod No” yazan bölümdeki numara kullanılması gerekir.

Yorumlar